Himalayan Stars


 • Himalayan Stars kennel on pieni kotikennel Lohjalla, missä koirat elävät perheenjäseninä lasten ja kissojen keskellä. Kissojen ja koirien lisäksi meillä on kääpiöluppia, joita pennut pääsevät myös tapaamaan.
 • Olen Katja Patama, 45-vuotias kotiäiti ja lapsia minulla on kaiken kaikkiaan yhdeksän. Lapsista kotona asuu tällä hetkellä seitsemän.
 • Näyttelymaailmaan en kiireisen lapsiperheen arjen keskellä ole toistaiseksi ehtinyt tutustumaan, mutta koiramme ovat kauniita ja rodunomaisia ja jokaisen taustalla on kuitenkin myös niitä näyttelyissä käyneitä ja myös menestyneitäkin koiria.
 • Jalostukseen käytettävät koiramme ovat terveystarkastettuja polvien (cavalier myös sydänkuuntelu) ja silmien osalta ja kaikki tiibetinspanielit on myös joko itse geenitestattu pra-3 varalta tai vanhempiensa puolesta saaneet tuloksen pra-3 vapaa. Cavalierimme on geenitestattu dry eye sekä curly coat ja episodic fallingin osalta. Kaikki koiramme ovat rodunomaisia ja hyvä luonteisia perhekoiria, jotka rakastavat lapsia.
 • Tiibetinspanielissa kiehtoo sen monimuotoisuus; miten yhteen pieneen koiraan voi mahtua niin monta valloittavaa puolta. Tiibetinspanieli on luonteeltaan hiukan jääräpää eikä elä miellyttääkseen, mutta ei ole myöskään liian uppiniskainen, eikä toisaalta taas liian pehmeäkään. Kekseliäs ja toimelias, mutta osaa myös rauhoittua, eli ei ole mikään ylienerginen höseltäjä. Tiibetinspanielista on moneksi, niin näyttelyharrastukseen, kuin agilityyn, tai vaikkapa tokoon ja lenkkipolulle kuin ihan kotikoiraksi vartioimaan omaa piha-aluettaan.
 • Koiria elämässäni on ollut lapsuudesta lähtien ja kasvatuskin on ollut haaveissa vuosia, mutta lasten myötä haaveen toteuttaminen aina vain siirtyi ja siirtyi odottamaan "oikeaa aikaa". Kunnes totesin, ettei sitä ihan täysin oikeaa aikaa koskaan tule, ellei itse tee elämäänsä tilaa haaveiden toteutukselle.
 • Kahden tiibetinspanielin (Wilma ja Mette) lisäksi taloudessamme asustaa rottweilermix Nuppu, lehmänhermoinen 7-vuotias rautarouva, joka pitää lempeästi jöötä pienemmilleen ja kärsivällisesti opettaa talon tavoille, Bella, lempeä ja rauhallinen, mutta määrätietoinen 3-vuotias Cavalier rouva, joka on ottanut tipsut avosylin vastaan ja tulee toimeen kaikkien kanssa sekä laumamme nuorimmat jäsenet, mopsineidot Sylvi ja Tyyne, reippaita, vauhdikkaita ja sosiaalisia ilopillereitä, jotka on "sujahtaneet" laumaan ongelmitta ja nauttii rautarouvan lellikkinä ja silmäteränä saamastaan huomiosta.
 • Cavalier kingcharlesinspanieli on luonteeltaan lempeä, sosiaalinen, iloinen ja reipas seurakoira. Innokas oppimaan uusia asioita, helppo koulutettava ja mukavasti motivoitavissa touhuun kuin touhuun. Aina mukana kaikessa ja paras ystävä niin aikuiselle kuin lapselle. Cavalierin kanssa voi harrastaa monipuolisesti, mutta cavalier ei kuitenkaan vaadi harrastuksia jokaiselle päivälle viikosta ollakseen onnellinen. 
 • Mopsi on luonteeltaan ystävällinen, seurallinen, iloinen ja eloisa. Omanarvontuntevana myös itsevarma, rohkea ja löytyypä mopsilta myös itsepäinen puolensakin. Kerrassaan valloittava rotu, kuten ovat tipsu ja cavalierkin.
 • Ihan mahtavia tyyppejä kaikki ja on suuri etuoikeus saada seurata tämän pienen lauman touhuja ja miten he ovat kaikki toisaalta aivan erilaisia, mutta kuitenkin yhtä lailla hurmaavia ja löytäneet kaikki sen oman erityisen paikkansa tässä monenkirjavassa pienessä laumassamme.
 • Koirillamme on käytössään iso tuhannen neliön aidattu piha, jossa he saavat ulkoilla vapaasti.
 • Meiltä maailmalle lähtevät pennut ovat luovutettaessa useaan kertaan madotettuja, rekisteröityjä, eläinlääkärin tarkastamia, sirutettuja ja tottuneet elämään lasten sekä kissojen kanssa, ulkoiluun totutettuja ja mukaansa he saavat pentupaketin sekä kasvattajan elinikäisen 24/7 tuen.